ČELILNIKI

Izdelujemo vse vrste čelilnih linij za razrez letev in širokih desk ter NC čelilne linije katere so namenjene predvsem količinskem razrezu materiala.


 
                        
Optimirne čelilne linije

cnc180.jpgOptimirna čelilna linija je rešitev, ki ponuja optimalno izrabo lesa in človeških virov ob občutnem zmanjšanju izmeta. Nakup linije zagotavlja povečanje proizvodnje in občutno zmanjšanje stroškov.
Linija ima uporabniku primerno zasnovo, osredotočeno na enostavnem, hitrem in zanesljivem delovanju.
Označevanje se izvaja pri manjših izvedbah z fluorescenčno kredo, pri večjih z laserjem. Linijam je možno pregraditi naprave, ki občutno zmanjšajo obremenitev delavcev, kot so dvižno-nagibne naprave, hidravlične dvižne mize, sortirne naprave, transporterje odpadkov.
 
 

 
                                                    
Klasične čelilne linije

mpc300velika.jpgKlasične čelilne linije sestavljajo stroji, ki se uporabljajo za razrez desk, lamel, profilov tako iz lesa, umetnih
mas ali lahkih kovin.
Uporabljamo jih lahko v primarni predelavi lesa (žage, decimernice), izdelava lepljenjih nosilcev, proizvodnja parketa, izdelava lepljenih masivnih plošč, izdelava stavbnega pohištva itd.
Posebne izvedbe čelilnikov se uporabljajo za razrez ostankov in drugih nestandardnih izdelkov.
Stroj se izdeluje kot samostojna naprava ali v kombinaciji z vhodnimi ali izhodnimi transporterji. Za lažje določanje dolžin odrezanih elementov so v pomoč omejilci.


Paketni čelilniki


Paketna čelilna linija z svojo enostavnostjo in zanesljivostjo zagotavlja razrez paketov ali posameznih desk na končne dolžine. Odlikuje jo točen odrez in velika kapaciteta. Največkrat se uporablja za razrez desk pri proizvodnji palet, stabnega pohištva desk.Primeren je tako za razrez trdih lesov, (hrast, bukev), kot mehkih (smreka, jelka, bor).Podajanje obdelovanca v stroj je izvedeno s podajno roko. Podajna roka potuje, v času vračanja v izhodiščni položaj, dvignjena skrita v ohišju podajne naprave. Pozicijo vračanje roke se poljubno nastavlja glede na dolžino .

KONTAKT

MOST d.o.o.
proizvodnja strojev in naprav Rakek

Podskrajnik 67
SI- 1380 Cerknica, Slovenija, Europe
+zemljevid

Telefon: +386/ 1 709 7016,
FAX: +386/1 709 7017,
Email: most.doo@siol.net